Cobbenhagengebouw Tilburg University
2012

Voor Bedaux de Brouwer onder supervisie van Jacq de Brouwer was ik verantwoordelijk voor ontwerp en begeleiding van de renovatie van het hoofdgebouw van Tilburg University (1959) in team met de adviseurs, de opdrachtgever en de uitvoerende partijen welke laatsten de bouwvoorbereiding verzorgden.
In hoofdzaak behelsde de verbouwing functionele wijzigingen en verbeteringen, vervanging van de technische installaties naar het huidige intensiever gebruik, doorvoering van brandcompartimentering en de renovatie van de natuursteen. Voor de verwezenlijking van de aanzienlijk hogere eisen die aan de technische installaties gesteld worden is het gebouw gestript. De gevolgen hiervan en van de brandcompartimentering voor de materiƫle aspecten van het gebouw waren ingrijpend. De verbouwing gaf ons gelegenheid om verwaterde karakteristieken van het ontwerp van Jos Bedaux terug in zijn geest te brengen of te herstellen.
In de portrettenzaal zijn oorspronkelijke wandafwerkingen teruggebracht in een nieuwe kleur die dienstbaar is aan het gebouw.
Het Cobbenhagengebouw is een gemeentelijk monument en in de categorie jonge monumenten staat het met 100 anderen op de nominatie als rijksmonument.

Beelden:
twee aan twee, voor en na renovatie

Main

http://mjhu.nl/files/gimgs/th-7_uvt 1.jpg
http://mjhu.nl/files/gimgs/th-7_uvt 4.jpg
http://mjhu.nl/files/gimgs/th-7_23092011758.jpg
http://mjhu.nl/files/gimgs/th-7_IMG_3860.jpg
http://mjhu.nl/files/gimgs/th-7_uvt 2 a.jpg
http://mjhu.nl/files/gimgs/th-7_IMG_8027 web.jpg
http://mjhu.nl/files/gimgs/th-7_2310.jpg
http://mjhu.nl/files/gimgs/th-7_P1010391.jpg