Ontwerp parochiecentrum Goirkese Kerk Tilburg.
Het gebouw bestaat uit een Neogotische hallenkerk die in 1936 in omvang verdubbelde door toevoeging van het transept in typische baksteenarchitectuur van architect de Bever.
Het doel van de opgave is om een parochiecentrum te realiseren in de latere uitbreiding en de katholieke liturgie in het monumentale deel van het gebouw onder te brengen. De ruimtelijke eenheid van het gebouw blijft intact. De ingrepen zijn enerzijds restauratief en bestaan anderzijds uit reversibele toevoegingen.
Het oorspronkelijke deel van de Goirkese Kerk is een rijksmonument wat onlangs volledig gerestaureerd is.

BVO 290 m2
Opdrachtgever: Parochie De Bron.
Ontwerp: in progress.
Supervisie: Peer Bedaux.

Main

http://mjhu.nl/files/gimgs/th-18_98f72ccc-2dca-191b-70d5-621aa6c3a564_v2.jpg
http://mjhu.nl/files/gimgs/th-18_IMG_1247.jpg